Ambulanta družinske medicine - osebni zdravnik za vas

Naši osebni zdravniki v Šentrupertu in Poljčanah si za vas in za vaš pregled vzamejo dovolj časa, da lahko ustrezno poskrbijo za vaše zdravje.
Družinska medicina

Kaj je družinska medicina in zakaj je potreben osebni zdravnik?

Družinska medicina predstavlja ključno vejo v zdravstvenem sistemu, saj se ukvarja s primarnim zdravstvenim varstvom in celostno obravnavo pacientov.

Zdravniki družinske medicine oz. družinski zdravniki, ki jih pogosto imenujemo kar osebni zdravniki so strokovnjaki usposobljeni za delo z ljudmi vseh starosti, ne glede na vrsto bolezni ali spol, kar zagotavlja prilagojeno zdravstveno oskrbo za vsakega posameznika.

Njihova vloga ni omejena le na zdravljenje bolezni – zavzemajo se tudi za krepitev vašega zdravja in za preventivo. V primeru resnih zdravstvenih stanj vam nudijo še podporno oskrbo, ki pomaga lajšati simptome in izboljšuje kakovost vašega življenja.

Poleg tega je vaš osebni zdravnik pomembni posrednik, ki vam omogoča lažji dostop do potrebnih zdravstvenih storitev, in je zavezan k nenehnemu izobraževanju, da vam lahko zagotavlja najboljšo možno oskrbo.

Zakaj izbrati nas?

Kdaj potrebujete osebnega zdravnika?

Preventivni pregledi

Pomembni so redni letni pregledi in spremljanje splošnega zdravstvenega stanja, vključno s krvnim tlakom, holesterolom in sladkorjem v krvi.

Bolezni in simptomi

V primeru dalj časa trajajočih simptomov, kot so kašelj, utrujenost, nenavadne bolečine ali vročina.

Poškodbe

Za oceno in zdravljenje manjših poškodb, kot so ureznine, opekline ali zvini.

Upravljanje kroničnih bolezni

Za celovito obravnavo in upravljanje dolgotrajnih zdravstvenih stanj, kot so diabetes, visok krvni tlak ali srčne bolezni.

Duševno zdravje

Za podporo pri težavah povezanih z anksioznostjo, depresijo in drugimi duševnimi stanji.

medicina mataln

Na voljo vam je naša referenčna ambulanta

Pričeli smo z delom referenčne ambulante, katere namen je lažje spremljanje opredeljenih kroničnih bolnikov (npr. arterijska hipertenzija, sladkorna bolezen, astma, osteoporoza,..) in izvajanju preventivnih pregledov opredeljenih pacientov, starejših od 30 let.

Poleg rednega zdravnika in medicinske sestre, referenčno ambulanto dopolnjuje tudi diplomirana medicinska sestra, ki si pri delu pomaga z vprašalniki in laboratorijskimi parametri.

prednosti

Prednosti referenčne ambulante

Osredotočenost na preventivo

Zagotavljanje rednih pregledov in svetovanja za preprečevanje bolezni in spodbujanje zdravega življenjskega sloga.

Zgodnje odkrivanje bolezni

Sistematično spremljanje zdravstvenih indikatorjev za zgodnje odkrivanje bolezni in začetek zdravljenja.

Oskrba ob kroničnih obolenjih

Intenzivno spremljanje in upravljanje kroničnih bolezni z rednimi pregledi in prilagajanjem zdravljenja.

Izobraževanje pacientov

Ponujanje izobraževalnih programov za boljše razumevanje zdravstvenih stanj in učinkovitejše upravljanje lastnega zdravja.

Koordinacija zdravstvenih storitev

Olajšanje dostopa do širšega spektra zdravstvenih storitev, vključno s specialističnimi pregledi in potrebnimi medicinskimi posegi.

Zakaj izbrati nas?

Zakaj se vpisati v našo ambulanto?

Prilagodljivost

Pri nas so na prvem mestu pacienti, zato se vam po najboljših močeh prilagodimo glede želja in potreb.

Osebni pristop

Zavedamo se, da je vsak posameznik edinstven, zato k pregledu pristopimo individualno.

Strokovnost

Svoje strokovno znanje nenehno nadgrajujemo s pomočjo številnih izobraževanj.

Dosegljivost

Tukaj smo za vas – ko nas pokličete, naš telefon zagotovo ne bo zvonil v prazno.

lokacija

Lokacije ambulant

Šentrupert

Naša ambulanta družinske medicine in referenčna ambulanta se nahajata v samem središču Šentruperta.

Poljčane

Naša ambulanta družinske medicine se nahaja na dostopni lokaciji v samem jedru Poljčan.

Dom Dr. Jožeta Potrča

Ambulanto imamo tudi v sklopu Doma Dr. Jožeta Potrča in je namenjena oskrbovancem Doma.

FAQ

Pogosta vprašanja

V Medicini Mataln so zahvaljujoč odlični organizaciji in optimizaciji dela minimalne čakalne vrste, zato boste lahko kmalu na vrsti.

V nujnih primerih, ki zahtevajo takojšnjo medicinsko pomoč, nas lahko med delovnim časom takoj pokličete ali obiščete v naši ordinaciji, kjer vas bomo prednostno obravnavali.

V primeru, da se nujno stanje pojavi izven delovnega časa in ocenjujete, da je vaše stanje zelo resno, ne odlašajte in pokličite številko za nujno medicinsko pomoč 112. Če pa vaše bolečine ali poškodbe niso življenjsko ogrožajoče, vendar so prehude, da bi lahko počakali na odprtje ambulante, obiščite najbližji urgentni center.

V Medicini Mataln smo ponosni na pridobitev koncesije za svoje ambulante – na ta način vam lahko nudimo strokovno obravnavo s hitrim terminom na stroške ZZZS.

Laboratorijske preiskave z odvzemom krvi v naših prostorih se v Medicini Mataln izvajajo za naše opredeljene paciente izvajajo v sklopu osnovnega zdravstvenega zavarovanja (ZZZS) ali glede na dodatne želje samoplačniško, v sklopu zunanjih izvajalcev – zdravstvenih domov in diagnostičnega laboratorija Synlab (cenik).

Da, v sklopu ambulante družinske ambulante izvajamo cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu (KME), gripi, tetanusu, pnevmokoknim okužbam in ostala cepljenja po dogovoru.